Установена е връзка между немиенето на зъбите и смъртоносна болест. 

...
 Установена е връзка между немиенето на зъбите и смъртоносна болест. 
Коментари Харесай

Установена е връзка между немиенето на зъбите и смъртоносна болест

 Установена е връзка сред немиенето на зъбите и смъртоносна болест.  Лошото здраве на устната празнина също преди е било свързвано с рискови болести като сърдечни болести и диабет. Но в този момент се оказа, че неприятното миене на зъбите води до съществено заболяване.

Какво е проучването?

В ново изследване, оповестено в списание Nature, откривателите са разпознали характерен бацил, който нормално се среща в устата при към 50% от раковите болести на червата.

Учени от Fred Hutchinson Cancer Center в Съединени американски щати са научили по какъв начин микробите, открити в устната празнина, могат да се реалокират в долната част на червата, да устоят на стомашната киселина и по-късно да порастват в колоректални тумори.

Като част от изследването те изследвали 200 случая на рак на червата и открили, че към половината от случаите на рак съдържат този бацил. Те също откриха микроба в доста проби от изпражнения на хора с рак.

Мнение на ортодонт

Зъболекарят доктор Ferah Hameed от Aesthetique Dental Care споделя своите най-хубави препоръки за поддържане на устата ви здрава, защото проучванията откриват връзка сред устата и рака на червата.

Микробите подтикват прогресирането на рака и могат да влошат резултатите, съгласно изследване. Д-р Хамид изясни какво значи това.

„ Нови проучвания демонстрират изненадваща връзка сред метода, по който се грижим за зъбите си и риска от рак на дебелото черво. Изглежда, че тип бактерии, които нормално се намират в устата ни, могат да се озоват в дебелото черво, в случай че не мием нашите зъби вярно, това може да усили риска от рак на дебелото черво “, сподели зъболекарят.

Установена е връзка сред немиенето на зъбите и смъртоносна болест

Оказва се, че протичащото се в устата ни може да засегне и други елементи на тялото. Пренебрегването на нашите зъби може да докара до непредвидени проблеми, като болести на други органи.

Тази бактерия, известна като Fusobacterium nucleatum, може да утежни нещата при хора, които към този момент имат колоректален рак.

Затова лекарят акцентира значимостта на поддържането на зъбите и устната празнина чисти и здрави.

„ Това ни демонстрира какъв брой е значимо да почистваме устната празнина с постоянно четкане и визити при ортодонт “, заключи той.

 

Източник – Nature Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР